NL / EN

WELCOME TO CODED CREATURES

Coded Creatures is een applicatie van MU en FIBER. Het is speciaal ontwikkeld voor het online educatieprogramma MU Play&Learn en maakt onderdeel uit van FIBER’s serie Coded Matter(s).


Coded Creatures is een online cursus ‘Object Orientated Programming’. In 6 lessen leer je de basisbeginselen van de programmeertaal Processing en ontwerp je een eigen karakter. Dit karakter kun je aan het eind van de cursus ‘loslaten’ in de virtuele omgeving die kunstenaar Daan van Hasselt hiervoor gecreëerd heeft. Door mee te doen aan Coded Creatures leer je dus niet alleen creatief programmeren, maar draag je ook bij aan een artistiek ecosysteem.

Start met leren

Over MU Play&Learn

MU Play&Learn is het online atelier van kunstruimte MU in Eindhoven (NL). Op www.muplaynlearn.nl vind je apps, workshops en videolessen en kun je spelen met de creatieve digitale tools die hedendaagse kunstenaars gebruiken. MU is een avontuurlijke gids in de buitenwijken van de hedendaagse kunst van nu en straks voor een breed publiek. Met MU Play&Learn wil MU haar publiek actiever betrekken en kijken of de nieuwste digitale middelen generaties bij elkaar kunnen brengen.

Play & Learn

Over Coded Matter(s)

Coded Matter(s) is het nieuwe platform van FIBER, een reeks events waarin we de explosie aan digitale processen verkennen in de hybridekunst, design en muziek. Naast events en optredens maakt en verspreidt Coded Matter(s) ook apps en creatieve software.


FIBER is een organisatie uit Amsterdam, die makers van beeldende kunst, digitale cultuur en de verste uithoeken van de elektronische muziek presenteert en aan een publiek van liefhebbers bindt. Ze verzorgen kritische besprekingen van nieuwe tools en laten daarmee de mogelijkheden en de valkuilen zien van het werken met digitale technologie. Het doel is het bevorderen van een ideeënuitwisseling tussen de ‘oude meesters’ en de nieuwe generatie makers en hun publiek.

CM website

Credits

Coded Creatures is ontwikkeld door FIBER in opdracht van MU Play&Learn.


Concept & Design: Jarl Schulp & Fabian van Sluijs (FIBER) & Daan van Hasselt (art direction, education)
Developer: David Jonas
Support by: Bram Snijders & Carolien Teunisse (FIBER)
Contact: Vivian van Gaal (MU) & FIBER


Daan van Hasselt (NL) Daan van Hasselt (NL) is een creatief programmeur, beeldend kunstenaar en leraar. Zijn passie is het schrijven van software voor audiovisuele live optredens, multimedia-installaties en generatieve kunst. Door te werken met middelen zoals openFrameworks, Processing, Arduino en TouchDesigner is hij in staat zich uit te drukken in code. Als freelance webontwikkelaar deed hij uitgebreide ervaring op in het ontwikkelen van zowel commerciële als vrije applicaties.


David Jonas is a computer science engineer and a creative coding teacher with a huge passion for the symbiotic relationship between the rule driven world of technology and the rule defiant world of art. Based in The Netherlands, he has been working mainly in the media art sector with cultural institutions, museums and artists all over the world.


Mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant | BKKC & Stimuleringsfonds Creatieve Industrie